Halate
Halate – o încântare a corpului cu fiecare purtare
Cine nu a avut, până acum, un halat? Indiferent de tipul lui, acesta este una dintre cele mai populare și mai utile haine, pe care le porți în casă... și nu numai. Adevărul este că un astfel de articol vestimentar este mai prezent în viața noastră decât conștientizăm.
Scenariul în care ieși din duș și îmbraci acea piesă vestimentară care să îți absoarbă apa de pe corp îți spune ceva? Ce spui de momentele de dimineață. în care ai nevoie să îți acoperi corpul pentru a te deplasa prin casă? Sau... mai știi seara aceea romantică, petrecută alături de partenerul tău, în care purtai ceva sexy peste cămașa ta de noapte?
De asemenea, un astfel de articol vestimentar reprezintă cadoul perfect pentru o persoană dragă, indiferent că este vorba de o prietenă sau de partenerul tău.
Dacă nu ai găsit încă halatul în care să te simți uimitor, acum este momentul! Cu ajutorul informațiilor pe care le vei găsi în acest articol, vei cunoaște mai multe despre acest articol vestimentar și vei putea lua decizia corectă în ceea ce privește achiziția lui.
Principalele categorii de halate
În prezent, există foarte multe tipuri de halate, acestea fiind clasificate în funcție de lungimea sau scopul pentru care sunt utilizate. Gama diversificată, pe care piața ți-o oferă, îți pune la dispoziție zeci de modele, de la dantelă și material transparent, la cele cu glugă și blăniță.
Halatele sunt împărțite, după scopul lor, în următoarele categorii:
- De baie
- De seară
- De lucru
- Sexy
Halatul de baie este cel mai frecvent întâlnit tip de halat, fiind utilizat de majoritatea dintre noi. Poți opta pentru unul din bumbac, pentru a fi sigură ca apa rămasă pe corpul tău este absorbită cât mai rapid, sau pentru unul pufos, atunci când vrei să te încălzești.
Când noaptea se apropie, ai nevoie de o piesă vestimentară în care să te simți confortabil. Se spune că halatul poate fi sinonim cu odihna și relaxarea. Nimic mai adevărat în ceea ce privește această categorie de halate. Dacă dorești să dormi în această piesă vestimentară, ideal este să te orientezi către cele realizate din materiale subțiri, ușoare, care să îți ofere libertate de mișcare.
În ceea ce privește a treia categorie de halate, nu vom intra foarte mult în detalii pentru că acestea diferă de la un mediu de lucru la altul, în funcție de cerințele angajatorului. Aceste piese de vestimentație sunt cel mai des întâlnite la personalul medical și la persoanele ce lucrează în laborator.
Cea mai interesantă categorie de halate este aceea care completeaza o ținută provocatoare. Halatele sexy sunt purtate alături de lenjerie intimă și au diverse croieli, care să scoată în evidență frumusețea oricărui tip de corp. Dacă un medic îmbrăcat în halat alb salvează vieți, atunci tu, îmbrăcată într-un halat senzual, îți salvezi relația de la monotonie.
Despre apariția halatelor
Încă din cele mai vechi timpuri, aceste piese vestimentare au existat sub diverse forme și au fost îndrăgite de popoarele din toată lumea.
Grecii antici purtau chitoni, un fel de halate viu colorate, ce simbolizau locul de reședință al purtătorului. Principala diferență între acele halatele antice și cele actuale o reprezinta lipsa mânecilor.
În Roma antică, rolul halatelor era în strânsă legătură cu statutul social, acestea fiind purtate de romani, pe sub toga lor, la diverse evenimente importante.
Cu siguranță ai auzit de kimono-ul japonez. Acesta reprezintă varianta cea mai apropiată de forma actuală a halatelor, fiind încă o sursa de inspirație pentru mulți designeri renumiți. Este posibil să te surprindă faptul că primul kimono a apărut în perioada anilor 800-1000 d. Hr!
Halatul cu mâneci a creat o confuzie în ceea ce privește invenția sa. Faptul că Diane von Fürstenberg a făcut această piesă vestimentară celebră, în anii 70, a distras atenția de la adevărata sa creatoare, Elsa Schiaparelli. Astfel, multă lume nu știe exact momentul apariției sale, varianta corectă fiind în anii 30.
Confortul, starea de bine, pe care ni le oferă acest minunat articol de vestimentație, sunt câteva dintre motivele pentru care este atât de popular în prezent.
Cel mai potrivit material
Materialul ideal pentru tine este acela în care te simți cel mai confortabil și care este adecvat scopului pentru care îl porți. Este necesar să cunoști variantele de materiale pe care le ai la dispoziție pentru a le alege pe cele mai potrivite.
Bumbacul se află printre materialele preferate ale purtătorilor de halate, fiind o țesătură ușoară, ce permite corpului să respire, și care absoarbe umiditatea. Acesta nu este un material pretențios, fiind adecvat pentru uzul zilnic. Tot bumbacul este fibra utilizată și în crearea pieselor tip mahra sau a celor din velur.
Mahra este tipul de material din care sunt realizate majoritatea prosoapelor, acel bumbac țesut într-un mod mai special. Buclele formate oferă o senzație mai plăcută la atingere, fiind mai moale decât halatul din bumbac clasic, având însă scopul, de a absoarbe cu succes umezeala de pe suprafața corpului.
Halatul din velur are o textură catifelată, ideală pentru a te încălzi, dar și pentru a te bucura de senzația satisfăcătoare la atingere, pe care ți-o oferă. Acest tip de material nu este pretențios, este rezistent pentru o perioadă îndelungată și nu necesită călcare.
Cine spune că nu poți fi elegantă în drumul de la duș către dormitor? Un halat din mătase este cel ce te va face să arăți incredibil, prin rafinamentul pe care îl emană acest tip de material. O dimineață specială de Duminică poate începe, răsfățându-ți trupul în mătase! Este de menționat faptul că acest material este potrivit sezonului cald, fiind foarte subțire și ușor. De ce nu este așa de frecvent întâlnit în garderoba femeilor? Pentru că are un preț mai ridicat și pentru că este pretențios în ceea ce privește spalarea și îngrijirea lui.
Satinul este varianta mai accesibilă a mătăsii, fiind asemănător ca și aspect, și foarte popular în rândul pieselor vestimentare ale femeilor. Fin și lucios, satinul este unul dintre cele mai utilizate țesături în fabricarea hainelor elegante, în special a lenjeriei intime. Un halat din satin este mereu alegerea perfectă pentru a completa o ținută sexy sau pentru a fi purtat pe timpul nopții.
Totuși, dacă ești o fire mai îndrăzneață, îți poți focusa atenția către un halat realizat dintr-un material transparent, ce îți va lăsa trupul la vedere. O seară în doi poate deveni o adevărată experiență erotică atunci când lași inhibițiile deoparte și ai încredere în propriile atuuri!
Mai ai intrebari despre acest subiect? Avem raspunsurile!
1. Cum aleg halatul potrivit?
Hainele potrivite variază de la o persoană la alta, datorită formelor diferite ale corpului, a personalității și a a gusturilor pe care le aceasta. Halatul care îți conturează formele armonios și cel în care te simți confortabil este, întotdeauna, varianta ideală. Să se simtă bine în pielea ei și să fie încrezătoare, este ceea ce își dorește orice femeie. Îți recomandăm să ții cont de scopul pentru care achiziționezi acest element vestimentar, de materialul și de dimensiunile trupului tău, pentru a fi sigură că ceea ce alegi este modelul potrivit. Cum aleg corect mărimea halatului?
Alegerea mărimii halatului nu este foarte complicată, principiul de bază fiind acela al lejerității. Vei întâlni foarte multe modele de halate disponibile într-o singură dimensiune - universală, datorită croielii avantajoase și a sistemului de prindere pe care le au. Totuși, halatele mai speciale se pot alege în funcție de mărimile tale exacte. Compară, de fiecare dată când dorești să faci o achiziție, dimensiunile corpului tău cu tabelul de mărimi, aferent fiecărui articol. Astfel, nu îți vei mai asuma niciun risc în ceea ce privește mărimea și te vei asigura că vei primi produsul perfect.
1. Cum se spală halatele?
Spalarea hainelor poate fi considerată o adevărată aventură. În funcție de materialul din care ele sunt confecționate, procesul de spălare implică anumite lucruri de care trebuie să ții cont. Cu siguranță, spălarea manuală este cea mai sigură, însă știm că este consumatoare de timp și energie. Mai știi când ți-ai stricat fusta, rochia sau bluza preferată, punând-o în mașina de spălat la o temperatură prea mare sau la un program mult prea agresiv? Pentru a nu se întâmpla acest lucru și cu halatele tale, îți recomandăm să consulți eticheta producătorului, de fiecare dată când urmează să le speli, pentru a ști exact „pretențiile” fiecărui material.
2. Halate lungi sau scurte?
Preferințele tale, în ceea ce privește esteticul, joacă un rol foarte important în această alegere. Este bine de știut că nu există o regulă clară în modul de purtare al acestora.
Un halat lung va oferi întotdeauna un aer mai elegant și mai sofisticat, mai ales dacă ne referim la cele purtate în combinație cu lenjeria intimă. Un avantaj al halatelor de baie lungi este faptul că sunt ideale în sezonul rece, pentru că vor încălzi o suprafață mai mare a corpului.
Halatul scurt este definiția senzualității, lăsându-ți la vedere picioarele. Acesta este ideal pentru a fi folosit ca element suplimentar al unei ținute sexy, fiind des întâlnit în seturile de lenjerie intimă. De asemenea, este alegerea excelentă în sezonul cald pentru a fi folosit atât la ieșirea din duș, cât și pentru a fi purtat prin casă.
3. Cum se pot purta/accesoriza halatele?
Piesele vestimentare, pe care le porți în intimitatea căminului tău, nu necesită o atenție deosebită în ceea ce privește accesorizarea lor. O pereche de papuci de casă este de multe ori suficientă pentru a te simți confortabil pe drumul dintre dormitor și duș.
La polul opus, te provocăm să îți folosești imaginația. Te-ai gândit la toate accesoriile sexy pe care le poți folosi pentru a completa o ținută incendiară, formată dintr-un halat transparent, dantelat pe alocuri, și lenjeria ta intimă? Completează acest spectacol vizual cu o pereche de pantofi cu toc și fii gata să strălucești!