Politica de confidentialitate


Confidențialitate – Prelucrarea datelor cu caracter personal

Compania MIRAA CUSTOM S.R.L. reprezintă operatorul magazinului online Misteria.ro. MIRAA CUSTOM își ia angajamentul să asigure dreptul la protecția datelor cu caracter personal. Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate respectând atât Regulamentul (UE) 2016/679 – Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal, cât și legislația în vigoare pe teritoriul României. Pentru noi este esențial să vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă simți în siguranță atunci când alegeți să intrați în relații contractuale cu compania noastră. În cele ce urmează, vom descrie modul în care folosim și protejăm datele personale colectate, în urma interacțiunii telefonice și online dintre dumneavoastră și companie.

În orice moment putem actualiza sau modifica politica de confidențialitate, pentru a ne conforma cadrului legal național și internațional, și pentru a asigura transparența continuă a modului în care prelucrăm datele personale. De aceea, vă rugăm să citiți periodic conținutul acestei pagini.

Despre noi

MIRAA CUSTOM S.R.L. are sediul social în Bucuresti, sectorul 4, B-dul Metalurgiei 4, numărul de ordine în registrul comerțului J40/7275/03.06.2019, C.U.I. 41209722.

Datele personale pe care le prelucrăm:

Dumneavoastră aveți întotdeauna controlul asupra datelor cu caracter personal pe care ni le furnizați.

La crearea contului pe Misteria.ro, ne transmiteți adresa de e-mail.

Odată ce vă logați în cont, aveți optiunea să adăugați informații suplimentare, cum sunt: nume și prenume, țară, județ, localitate, adresă, telefon.

Puteti comanda produse și fără să creați un cont în prealabil. La comanda în care nu sunteți inregistrat(ă), veți fi rugat(ă) să completați adresa de e-mail, telefon, datele pentru facturare/livrare.

Vă puteți înregistra în platforma Misteria.ro și folosind contul de Facebook sau de Google. În cazul în care alegeți una dintre aceste variante, veți fi automat directionat(ă) către o pagină administrată de Facebook Inc sau Google LLC, unde veți fi informat(ă) cu privire la transferul datelor dumneavoastră personale către Misteria.ro.

Anumite date personale pot fi colectate în timpul vizitei pe site-ul nostru, cu privire la comportamentul dumneavoastră pe Misteria.ro. Colectarea și prelucrarea acestor date sunt utilizate pentru a vă oferi o experiență personalizată și pentru a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dumneavoastră.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse în Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. Nu dorim să colectăm sau să prelucrăm datele pesonale ale persoanelor care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani.

Scopurile prelucrării datelor personale

Utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru:

1. Prestarea serviciilor Misteria.ro în beneficiul dumneavoastră

Acest scop general poate include:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei Misteria.ro

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora

c) Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achizitionate

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale

e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale

f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la intrebările pe care le aveți cu privire la comenzile sau la bunurile și serviciile Misteria.ro sau ale partenerilor Misteria.ro

Prelucrarea datelor dumneavoastră în aceste scopuri este, în cele mai multe cazuri, necesară pentru încheierea și executarea unui contract între Misteria.ro și dumneavoastră. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

2. Îmbunătățirea serviciilor oferite

Satisfacția dumneavoastră contează cel mai mult pentru noi, de aceea ne dorim să vă oferim cea mai bună experiență de achiziție online. În acest scop, putem colecta și utiliza anumite informații despre comportamentul dumneavoastră de cumpărător. În anumite cazuri, vă putem invita să completați chestionare de feed-back ulterior finalizării unei comenzi.

Îmbunătățirea serviciilor noastre se face pornind de la și tinând întotdeauna cont de drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale.

3. Marketing

Pentru a vă ține la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele și serviciile care vă interesează, vă putem trimite orice tip de mesaj – e-mail, mobile push/webpush, etc., care conține informații generale sau tematice, informații despre produse similare și complementare cu cele achiziționate, informații despre oferte sau promoții, informații despre produsele adăugate în sectiunea ‘Cont/’Coșul meu, sau ‘Favorite, informații despre produse față de care v-ați arătat interesul, precum și alte comunicări comerciale, cum sunt cercetări de piață și sondaje de opinie. De asemenea, putem afișa recomandări personalizate pe site-ul Misteria.ro. Vrem să putem veni in întâmpinarea dumneavoastră cu informații de interes și de aceea putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastră de cumpărător – cum sunt produsele vizualizate sau achiziționate, pentru a vă crea un profil. Întotdeauna luăm toate măsurile necesare pentru a efectua aceste prelucrări respectând drepturile și libertățile dumneavoastră. Aceste decizii nu au efecte legale asupra dumneavoastră și nici nu vă afectează într-o măsura semnificativă.

În majoritatea cazurilor, comunicările de marketing ajung la dumneavoastră în urma consimțământului dumneavoastră prealabil. În orice moment vă puteți răzgândi și retrage consimțământul, prin:

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;

– Contactarea Misteria.ro folosind detaliile de contact.

Acțiunile noastre de marketing se bazează pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În oricare situație în care folosim informații cu privire la dumneavoastră pentru un interes legitim al nostru, avem grijă să luăm toate măsurile pentru ca drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate. Daca doriți să oprim prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing, ne puteți solicita oricând acest lucru, prin mijloacele descrise mai sus, iar noi vom da curs cererii dumneavoastră.

4. Apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru protecția drepturilor și a activității noastre comerciale. Acestea pot include:

– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei Misteria.ro față de atacuri cibernetice;

– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială. Ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale, cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevazută de legislația aplicabilă în această materie.

Cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Ca regulă generală, stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe perioada în care aveți cont pe Misteria.ro. În orice moment puteți solicita ștergerea anumitor date sau închiderea contului, și noi vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impune.

Cui transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastră, următoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing;

– furnizorilor de servicii IT.

În cazul în care ne revine o obligație legală, sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dumneavoastră de către terti – persoane juridice de drept privat, se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

În ce țări transferam datele dumneavoastră cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dumneavoastră personale pe teritoriul României.

Cum protejăm securitatea datelor dumneavoastră personale

Asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație, datele sunt stocate pe servere securizate, asigurând în același timp redundanța datelor.

Chiar dacă facem tot ce ne stă în putință pentru a asigura protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă atragem atenția că transmiterea informațiilor prin internet, în general, sau prin intermediul altor rețele publice, nu este complet sigură; există riscul ca datele să fie accesate și utilizate de către terțe părți neautorizate. MIRAA CUSTOM S.R.L. nu poate fi trasă la răspundere pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme asupra cărora nu poate avea control.

Drepturile dumneavoastră

Conform Regulamentului general privind protecția datelor personale, aveți o serie de drepturi în legatură cu datele dumneavoastră cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dumneavoastră, corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dumneavoastă personale. Mai mult decât atât, aveți libertatea să vă exercitați dreptul de a sesiza autoritatea de supraveghere competentă sau de a vă adresa jusției. De asemenea, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră și dreptul la portabilitatea datelor.

Vă rugăm să consultați tabelul prezentat mai jos pentru a afla informații suplimentare despre aceste drepturi.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind informațiile de contact. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate

Deoarece luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal, vă rugăm să ne transmiteți cererile dumneavoastră cu privire la astfel de înregistrări folosing adresa de e-mail aferenta contului Misteria.ro. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare, care au ca scop confirmarea identității dumneavoastră.

Onorarii

Nu solicitam nicio taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dumneavoastră cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dumneavoastră de acces la informații este nefondată, repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă. Veți fi informați despre orice onorarii aplicați înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns

Ne propunem să răspundem la toate solicitările valide în termen de maximum 30 zile, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat, sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum 60 zile. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede și să scurtăm timpul de răspuns la solicitarea dumneavoastră.

Drepturile terțelor părți

Nu suntem nevoiți să respectam o cerere în cazul în care aceasta ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Drepturi vizateDescriere
AccesulPuteti sa ne cereți: să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal, să vă punem la dispoziție o copie a acestor date, să vă oferim alte informații despre datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele, în masura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.
RectificareaNe puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dumneavoastră cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.
Ștergerea datelorNe puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care: acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau dați curs unui drept legal de a vă opune; sau acestea au fost prelucrate ilegal; sau ne revine o obligație legală în acest sens.Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dumneavoastră de ștergere a datelor cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară: pentru respectarea unei obligații legale; sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dumneavoastră de ștergere a datelor, deși acestea doua sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare. Sa aveți în vedere ca, înaintea exercitării acestui drept, să vă descarcați din contul Misteria.ro și să vă salvați toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Misteria.ro, indiferent dacă facturarea s-a efectuat către dumneavoastră sau către o altă persoană fizică sau juridică (cum ar fi: facturile, certificatele de garanție). În cazul în care nu efectuați acest demers înainte de a vă exercita dreptul de ștergere, veți pierde toate aceste documente iar Misteria.ro va fi în imposibilitate de a vi le pune la dispoziție, după caz, deoarece procesul de ștergere a datelor, respectiv a contului, cu toate datele și documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil. 
Restricționarea prelucrării datelorNe puteți cere să restrictionăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care: acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dumneavoastră aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.Putem continua să folosim datele dumneavoastră cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care: avem consimțământul dumneavoastră; sau pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau pentru a proteja drepturile Misteria.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelorNe puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă: prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dumneavoastră; și prelucrarea se face prin mijloace automate.
OpozițiaVă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale prevalează față de acest interes. De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dumneavoastră în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.
Luarea de decizii automatePuteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci când decizia respectivă: produce efecte juridice cu privire la dumneavoastră; sau vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă. Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dumneavoastră; este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertătile dumneavoastră; sau se bazează pe consimțământul dumneavoastră explicit.
PlângeriAveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt urmatoarele: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, România, E-mail:anspdcp@dataprotection.roFără a vă afecta dreptul dumneavoastră de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

Mulțumim pentru răbdarea cu care ați citit acest material!

Ne dorim, prin aceste mijloace, să protejăm activitatea Misteria.ro si să ne putem dezvolta în siguranță, oferind servicii din ce în ce mai bune!